De Nacht van Robbe

Benefiet voor Robbe De Hert,
Arenbergschouwburg, zaterdag 13 mei 2017

Tickets bestellen kan via http://www.arenbergschouwburg.be/programma/detail/benefiet-de-nacht-van-robbe.


Op zaterdag 13 mei slaan tal van Belgische kunstenaars de handen in mekaar voor Robbe De Hert, in de Antwerpse Arenbergschouwburg.
Muzikanten, zangers, acteurs, regisseurs, schrijvers, dichters, schilders, grafici, performers, …

Met de opbrengst van de benefiet willen we Robbe een menswaardig bestaan bieden, en de middelen verzamelen om zijn droomproject(en) af te maken.
We zijn druk bezig met de organisatie van de benefiet. Die draait volledig rond Robbe, de filmmaker.

We vertonen oude, zelden vertoonde meesterwerkjes zoals De Bom, Camera Sutra en SOS Fonske. Er komt een all-star band als begeleidingsgroep van bekende en minder bekende m/v zangers en acteurs. Er zal een expo zijn met filmaffiches, callico’s , stills, etc.

Dit zijn de eerste namen die bevestigd hebben: Stef Kamil Carlens, Ludo Mich, Teun Verbruggen, Nicolas Rombouts, Vitalski, Filip Jordens, Ernst Low & Deborah Ostrega, Wim De Busscher, Didi de Paris, Peter Holvoet-Hanssen …

Peetmoeder van de happening is Francine Lemaire, de mevrouw die alles in gang heeft gestoken.

“We” zijn vrienden van Robbe en zijn o.a. Kris Verdonck (filmregisseur/curator), Jim van Leemput (eredirecteur VUB), Marc Mortier (assistent Robbe).

Daarnaast kunnen we op heel wat steun rekenen van sympathisanten die de voorbije dagen belangeloos hun hulp hebben aangeboden.: Dat gaat van een advocaten en een fiscalist, tot mensen en studio’s uit de filmwereld. En een webmaster, die de website www.helprobbe.be onderhoudt, waarmee we de komende weken alle info willen kanaliseren.

Hollywood aan de schelde is Robbe’s non-fictie droomproject. De voorbije decennia maakte hij 7.000 minuten interview op tape, oftewel 117 uur. Met de docu wil hij het verhaal vertellen van de Belgische film vanaf het prille begin.

Terwijl de crowdfund loopt, is er ook de mogelijkheid om te storten op een “gewone” vzw-rekening : BE56 001 669 75 71 88 met vermelding van “Hollywood aan de Schelde”

Meer info:
Kris@helprobbe.be – 0477 32 87 52

 

dEUS-opperhoofd en regisseur Tom Barman, levensliedlegende Guido Belcanto, schrijver Jeroen – Jerry – Olyslaegers, stadsdichter Maarten Inghels, filmkenner Wouter Hessels, radiostem en presentator Mark Lefever, standup-dichter Andy Fierens, avondanarchistische cellist Simon Lenski …

De voorbije dagen is de affiche van De Nacht van Robbe fors uitgebreid.

Hash Bamboo Shuffle brengt dan weer een tribute voor Antwerps sixties icoon Ferre Grignard. Daarin speelt toevallig Rufus, zoon van Fluxus-kunstenaar, filmmaker en oudste deelnemer Ludo Mich, die samenwerkte met Robbe aan verschillende vroege films.

Tekenaars Serge Baeken en Bert Lezy houden zich bezig met de grafische kant van het festival.

Het zou ons niet verbazen dat ze live-on-stage schilderen en tekenen tijdens de jazzjam met o.a. Sam Vloemans,
Nicolas Rombouts, Teun Verbruggen, Wim De Busser en ander schoon volk.

En het programma is nog verre van compleet, maar het begint er toch al aardig op te lijken.